ثبت نام دوره هدفگذاری

موانع هدف‌گذاری

موانع هدف‌گذاری

گام اول برای رسیدن به موفقیت، تعیین اهداف منطقی و معقول است. اما گاهی اوقات، در این مسیر، به اشتباهاتی برمی‌خوریم که مانع پیشرفت ما می‌شوند. در اینجا، به ادامه بررسی برخی از اشتباهات و موانع در هدف‌گذاری، که به شناخت و اصلاح آنها می‌پردازیم تا بتوانیم به طراحی و رسیدن به اهدافمان بدون موانع بیشتری دست یابیم.

اشتباهات و موانع در هدف‌گذاری

۱.اهداف فردی یا دیگران:

هدفی را انتخاب کرده اید که دیگران دوست دارند و خودتان علاقه‌ایی به آن ندارید؟ این کار نه تنها اشتباه در هدف‌گذاری است، بلکه اشتباه بزرگی در زندگی می باشد.

اهدافی که انتخاب می‌کنید، باید اهدافی باشند که برای خود انتخاب کرده‌اید، نه هدفی که دیگری برای شما بخواهد یا برای جلب رضایت دیگران.

برای اینکه فرایند تنظیم هدف اثربخش باشد باید در مورد آن چه می‌خواهید خودخواه و مشتاق باشید، یعنی در تنظیم اهداف برای زندگی خود، خودتان دست به کار شوید.(موانع هدف‌گذاری)

۲.به موفقیت باور ندارید:

شاید یکی از مهمترین قوانین جهان، قانون باور است. طبق این قانون به هر چه باور داشته باشید، به واقعیت تبدیل می شود. باورهایی که درباره توانمندی های خود دارید از هر عامل دیگری بیشتر بر احساسات و رفتار شما تاثیر می گذارند.

دقت کنید که باورهای شما با آنچه که می‌خواهید به آن دسترسی پیدا کنید، مثبت و سازگار باشند.

۳.از منطقه امن خود خارج نمی شوید:

منطقه امن مانع اصلی بلندپروازی، اراده و موفقیت است. وقتی از وضعیت کنونی خود راضی هستید، در مورد شغل یا درآمدتان احساس راحتی می‌کنید، برای ایجاد تغییر تمایل ندارید. حتی اگر آن وضعیت بهتر باشد.

نگذارید این اتفاق برای شما رخ دهد. راحت طلبی اجازه نمی‌دهد از همه توانایی خود استفاده کنید. اجازه نمی‌دهد برای اهداف خود تلاش کنید. از منطقه امن خود خارج شوید. راهی که کمک می کند از منطقه امن خود خارج شوید، تنظیم اهداف بزرگ و مبارزه طلبانه است.

۴.برای پیشرفت در کار و حرفه خود زمان نمی‌گذارید:

شما مهارت و دانش خود را به روز نمی‌کنید. واقعیت این است که دانش و مهارت شما هم اکنون با سرعتی بیشتر از قبل متروک می‌شود. وقتی شروع به افزایش دانش و مهارت می‌کنید، تبدیل به بهترین فرد در زمینه کاری خود می‌شوید.

۵.ترس از شکست:

نرسیدن به هدف به خاطر ترس از شکست فلج‌ کننده است و عدم اطمینانی است که می‌تواند شما را به‌ شدت از پیشرفت در زندگی باز نگه دارد. هیچ‌کس نمی‌خواهد شکست بخورد و ترس از شکست اغلب از نیاز به کمال‌گرایی نشأت می‌گیرد.

اما اجتناب از خطر کردن به ‌هیچ‌وجه راه مناسبی برای مواجهه با آن نیست. نکته خوب این است که با نگاه کردن به علت ترستان از شکست می‌توانید راه غلبه بر آن را یاد بگیرید و اجازه ندهید که این مسئله اهدافتان را خراب کند. (موانع هدف گذاری)

ترس از شکست

۶.همیشه بقیه را مقصر می دانید:

مسئولیت زندگی خود را بپذیرید و دست بردارید از شکایت کردن و سرزنش دیگران و مقصر دانستن بقیه. افراد بی‌شماری هستند که مدام شکایت می‌کنند، غر می زنند و بخاطر مشکلات خود، افراد و شرایط دیگری را سرزنش می‌کنند.

این افراد مدام احساس منفی را با خود حمل می‌کنند. احساسات منفی مانع حرکت شما می‌شود. شما را خسته می‌کند. مسئولیت زندگی خود را قبول کنید و برای بهتر شدن آن تلاش کنید.

۷.اهداف خود را به دیگران می گویید:

وقتی اهداف خود را با بقیه در میان می‌گذارید، در صورت شکست و یا مانعی در رسیدن به هدف، دیگران شما را قضاوت و یا تمسخر می‌کنند.

برای همین باید اهداف خود را محرمانه نگه دارید و در سکوت پیش بروید. آن چه بقیه نمی‌دانند، نمی‌تواند به شما صدمه بزند. اگر می‌خواهید راجب اهداف خود با بقیه صحبت کنید، بهترین گزینه مشاوران هستند که کمک می‌کنند به اهداف خود برسید. (موانع هدف گذاری)

۸.با افراد ناموفق معاشرت می کنید:

اگر با افرادی معاشرت می‌کنید که برای خود هدف و برنامه‌ایی ندارند، یا افراد ناموفقی در زندگی خود هستند، شما هم شبیه آنها می‌شوید، بصورت ناخواسته از بقیه الگوبرداری می‌کنید. به اطراف خود نگاه کنید. با چه اشخاصی معاشرت می کنید؟ افراد موفق و شاد؟ یا افراد ناموفق و همیشه غمگین؟

۹.خود را با دیگران مقایسه می کنید:

مقایسه کردن خودتان با دیگران شادی شما را از بین می‌برد. این کار موجب می‌شود انرژی که برای انجام کارها در سطح بهینه داشته‌اید از بین برود. از دیگران الهام بگیرید اما خودتان را با آن‌ها مقایسه نکنید.

شما باید تلاش، پیشرفت و دستاوردهای امروز و دیروز خودتان را با هم مقایسه کنید، نه با دیگران.(موانع هدف‌گذاری)

مقایسه

۱۰.شما انعطاف پذیر نیستید:

نقطه مقابل انعطاف پذیری، سختگیری است. یعنی عدم تمایل به تغییر در موقعیت های جدید. امروزه شاید مهمترین عاملی که بر زندگی شما اثر می‌گذارد، سرعت تغییر است.

ما در عصری زندگی می‌کنیم که تغییر با سرعتی بیشتر اتفاق می‌افتد. تغییر اجتناب ناپذیر است در نتیجه باید در تفکر و مسیر خود انعطاف پذیر باشیم.

سخن پایانی:

هدف‌گذاری یک مسیر است که به ما کمک می‌کند رویاهایمان را به واقعیت تبدیل کنیم، اما برای رسیدن به این هدف، لازم است که از اشتباهاتی که در این مسیر ممکن است رخ دهند، آگاه باشیم و آنها را اصلاح کنیم. با انعطاف پذیری، ایمان به خود و پذیرش مسئولیت، می‌توانیم به هدف‌گذاری موثرتری دست یابیم و به سمت موفقیت حرکت کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

آیا رنگ ها روی احساسات ما تاثیر میگذارند؟(روانشناسی رنگ‌ها)
تا به حال به احساسی که هر رنگ به ما می‌دهد توجه کردید؟ به لوگو های شرکت های مختلف دقت کردید؟ به طور مثال اگر دقت کنید اکثر رستوران های فست فود از رنگ قرمز...
آیا مهاجرت مناسب من هست؟
از آنجایی که امروزه آمار مهاجرت افزایش یافته. بسیاری از ما حداقل یکبار را به مهاجرت فکر کردیم . وقتی اسم مهاجرت را می‌شنوید چه ذهنیت هایی برای شما تداعی می‌شود؟ معمولا ما نسبت به...
چطوری بر دلتنگی بعد از مهاجرت(homesickness) غلبه کنیم؟
مهاجرت فرایند سخت و پیچیده ای‌است که شما را مجبور می‌کند تا از بسیاری از خواسته ها و تعلقات‌تان بگذرید و تنها با یک چمدان از وسایل محدود و ضروری سفر خود را آغاز کنید....
شوک فرهنگی مهاجرت چیست و چگونه با‌ آن مقابله کنیم؟
مهاجرت یکی از پدیده‌های اجتماعی و فرهنگی مهم در دنیای امروز است که تأثیرات گسترده‌ای بر فرهنگ و روابط انسانی دارد. از جمله این تأثیرات، شوک فرهنگی می‌باشد که به وضعیتی اشاره دارد که فرد...
با افسردگی بعد از مهاجرت چه کنیم؟
ما در طول زندگی با اتفاقات ناگواری مثل از دست دادن عزیزان، از دست دادن شغل ، جدایی از همسر(به واسطه مرگ یا طلاق)،مهاجرت و... معمولا روبرو هستیم. در بین این اتفاقات مهاجرت یکی از...