ثبت نام دوره هدفگذاری

اضطراب اجتماعی

حس اضطراب از جمله احساساتی هستند که همه افراد در هر سن به میزان کم یا زیاد آن را تجربه کرده‌اند. و طبیعی است که ما در برخی موقعیت‌ها با این احساس درگیر باشیم، مثل قرار ملاقات با یک فرد جدید، ارائه یک پروژه درسی در کلاس، مصاحبه برای بدست آوردن یک شغل و… حالا زمانی این احساس برای ما دردسرساز می‌شود که از کنترل ما خارج شده تا جایی که انجام هر کاری برایمان دشوار شود. به این حس، اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی می گویند.

اضطراب اجتماعی  چیست؟

اضطراب اجتماعی یک نوع شایع از انواع اضطراب است و چیزی فراتر از کم‌رویی یا خجالت می‌باشد.

فردی که این نوع اضطراب آزارش می‌دهد در شرایطی که از طرف دیگران مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و  به دلیل اینکه ممکن است طرد، تحقیر یا قضاوت شود دچار اضطراب و ترسی که خارج از کنترلش است می‌شود.

این اضطراب در افراد مختلف به صورت‌های متفاوتی بروز می‌کند. در گروهی آنقدر زیاد است که مانع انجام کارهای روزمره می شود ، گروه دیگر شاید بتوانند این کارها را انجام دهند اما ترس و اضطراب شدیدی را تجربه و تحمل می‌کنند و در آخر هم افرادی ممکن فقط از مکان‌ها یا موقعیت‌هایی که دچار اضطراب اجتماعی می‌شوند اجتناب کنند. که این خود مانع پیشرفت آنها می‌شود.

علت بروز اضطراب اجتماعی

این اضظزاب از علل پیچیده‌ای از تعامل بیولوژیکی، جسمی و محیطی ناشی می‌شود که عبارتند از:

  • صفات ارثی: اختلالات اضطرابی معمولاً در خانواده‌هایی ایجاد می‌شود که با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند ولی کامل مشخص نیست که این مشکل به دلیل ژنتیک است یا یادگیری رفتار از والدین
  • واکنش آمیگدال مغز در واکنش به ترس: در مغز انسان قستمی به نام آمیگدال وجود داردکه در برابر خطر به واکنش نشان می‌دهد افرادی که آمیگدال بیش فعال دارند ممکن است واکنش ترس شدیدی داشته باشند که باعث افزایش اضطراب در موقعیت‌های اجتماعی می‌شود.
  • محیط: اختلال اضطراب اجتماعی ممکن است یک واکنش ثابت در برابر یک موقعیت باشد. برخی از افراد ممکن است پس از یک موقعیت اجتماعی ناخوشایند دچار اضطراب قابل توجهی شوند. همچنین ممکن است والدینی که در موقعیت‌های اجتماعی رفتار اضطرابی دارند یا نسبت به فرزندان خود بسیار کنترل‌گر هستند باعث شوند که فرزندانشان دچار اضطراب اجتماعی شوند.

علائم اضطراب اجتماعی

این نوع اضطراب نیز مانند دیگر اختلالات روانی دارائی علائمی که با توجه به آنها می‌توان این بیماری را تشخیص و برای درمان آن اقدام نمود:

  • در موقعیت‌های اجتماعی از صحبت کردن با افرادی که نمی شناسند خودداری می‌کنند.
  • در اکثر مواقع نگران انجام فعالیت‌های روزانه مانند صحبت با تلفن، خرید کردن، سرکار رفتن و … هستند
  • احساس می‌کنند همه افراد در حال قضاوت کردن آنها هستند
  • وقتی دیگران در حال تماشای آنها هستند انجام فعالیت برایشان مشکل است
  • عزت نفس و اعتماد به نفس پایین دارند
  • سرخ شدن صورت، عرق کردن و یا لرزیدن در هنگام قرار گرفتن در موقعیت
  • ضربان قلب سریع، مشکل در تنفس، ناراحتی معده، تهوع، سرگیجه از علائم جسمانی این اختلال می‌باشد.
  • بسیاری از افرادی که دچار اضطراب اجتماعی هستند مشکلات سلامت روان دیگری چون افسردگی و اضطراب فراگیر و یا اختلال هراس نیز دارند.

درمان اضطراب اجتماعی

اضطراب اجتماعی ترسی است که از بین نمی‌رود و بر فعالیت‌های روزمره، اعتماد به نفس، روابط و زندگی کاری تاثیر می‌گذارد. ولی جای امیدواری است که برای درمان این اختلال نیز راهکارهایی وجود دارد:

  • معمولاً برای درمان آت درمانگران  از روش درمان شناختی رفتاری (CBT) استفاده می‌کنند در این روش درمانی یک درمانگر به شما کمک می‌کند تا با تمرین مهارت‌های اجتماعی بتوانید در موقعیت‌های مختلف واکنش مناسب نشان دهید و رفتارهای منفی را شناسایی و تغییر دهید.
  • با دوره آنلاین (درمان شناختی رفتاری) CBT که شامل انجام فعالیت‌های درمانی به کمک یک کتاب کار و پشتیبانی منظم از سمت یک درمانگر است می‌توان این اختلال را درمان نمود.
  • استفاده از داروهای ضد افسردگی به درمانن این اختلال کمک می کند.
  • در بعضی مواقع نیز استفاده از دارو و روان‌درمانی به طور همزمان تاثیرگذار است.

عواض عدم درمان اضطراب اجتماعی

علائم اضطراب اجتماعی می‌تواند در طول زمان تغییر کند. اگر چه اجتناب از موقعیت‌هایی که باعث ایجاد اضطراب می‌شود ممکن است در کوتاه مدت احساس بهتری برای شما ایجاد کند اما اگر درمان نشود احتمالاً اضطراب شما طولانی مدت ادامه خواهد داشت. برخی از عوارض عدم درمان اضطراب اجتماعی عبارتند از

  • عزت نفس و اعتماد به نفس پایی
  • عدم قاطعیت در برخورد با خود و دیگران
  • خودگویی‌های منفی که باعث آزار روحی و جسمی می‌شود
  • انزوا و گوشه نشینی به خاطر اجتناب از تعاملات اجتماعی
  • پیشرفت تحصیلی و شغلی پایین
  • سوء مصرف مواد مخدر و الکل
  • خودکشی یا اقدام به خودکشی

لازم است که بدانید اضطراب اجتماعی در اوخر کودکی و اوایل نوجوانی بروز می‌کند و اگر درمان نشود تا پایان عمر فرد درگیر ترس‌ها و اضطراب‌های خود باقی خواهد ماند و این او را در زندگی عقب نگه خواهد داشت. همکاران ما در گروه راهیار می‌توانند در این راه شما را یاری کنند و با شرکت در دوره‌های آنلاین CBT به این دردهای خود پایان دهید.

منبع http://WWW.nhs.uk/mental-anxiety

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

تحلیل فیلم هندی دنگل  Dangal (2016). قسمت اول
فیلم دنگل یکی از اثربخش ترین فیلم ها در حوزه ی روانشناسی موفقیت و انگیزشی است. چیزی شبیه ادی عقابه، شناگران، اورکا و انیمیشن المنتول. اما مهمترین مشخصه ش اینه که این اثر برگرفته از...
آیا رنگ ها روی احساسات ما تاثیر میگذارند؟(روانشناسی رنگ‌ها)
تا به حال به احساسی که هر رنگ به ما می‌دهد توجه کردید؟ به لوگو های شرکت های مختلف دقت کردید؟ به طور مثال اگر دقت کنید اکثر رستوران های فست فود از رنگ قرمز...
آیا مهاجرت مناسب من هست؟
از آنجایی که امروزه آمار مهاجرت افزایش یافته. بسیاری از ما حداقل یکبار را به مهاجرت فکر کردیم . وقتی اسم مهاجرت را می‌شنوید چه ذهنیت هایی برای شما تداعی می‌شود؟ معمولا ما نسبت به...
چطوری بر دلتنگی بعد از مهاجرت(homesickness) غلبه کنیم؟
مهاجرت فرایند سخت و پیچیده ای‌است که شما را مجبور می‌کند تا از بسیاری از خواسته ها و تعلقات‌تان بگذرید و تنها با یک چمدان از وسایل محدود و ضروری سفر خود را آغاز کنید....
شوک فرهنگی مهاجرت چیست و چگونه با‌ آن مقابله کنیم؟
مهاجرت یکی از پدیده‌های اجتماعی و فرهنگی مهم در دنیای امروز است که تأثیرات گسترده‌ای بر فرهنگ و روابط انسانی دارد. از جمله این تأثیرات، شوک فرهنگی می‌باشد که به وضعیتی اشاره دارد که فرد...