عزیز، امتیاز روزانهت رو برای خوندن اولین مقاله دریافت کردی!❤️
خوشحالیم که عضو راهیاری!❤️
به صفحه مقالات برو تا بتونی مقاله بعدی رو بخونی و امتیاز جمع کنی.🦋💜
برخی از افراد عبارت وسواس را به عنوان یکی از احساسات تعبیر میکنند، در حالی که جنبههای متعدد دارد.
معمولاً افراد از وسواس تصاویری یک بعدی از شخصی را در ذهن دارند که دیوانهوار چیزی را تمیز می کند یا روی یک چیز تثبیت میشود (از رژ لب مک گرفته تا یک اینفلوئنسر اینستاگرام)، وسواس چیزی فراتر است و چندین رشته دارد.به ندرت آن را با تمام تفاوت های ظریفش می بینیم.
در اختلال وسواس، تمام توجه فرد اعم از احساسات و افکار و اعمال به یک موضوع خاص متمرکز میشود که برایش بسیار دردناک است و او را رنج میدهد. این اختلال در افراد مختلف با شدتهای متفاوتی ظاهر میشود و بسته به شخصیت و سایر اختلالات روانی دیگر در فرد، میتواند متغیر باشد. به عنوان مثال، وسواس میتواند در پی دنبال کردن بیش از حد زندگی خوانندگان، هنرپیشگان و سایر افراد تبدیل به اشتیاق غیرمنطقی و غیرعقلانی نسبت به یک فرد یا چیزی، شود.
شانل سودن، مشاور رواندرمانی، وسواس را به شکلهای مختلف توصیف میکند.
این انواع شامل:
اختلال وسواس
اختلال تفکر و سواسی_ اجباری (OCD)
که در آن فرد دچار افکار تکراری و ناخواسته و مزاحم میشود. این افکار معمولاً نگرانیها و ترسهایی درباره اتفاقات ناخوشایند و ناخواسته هستند و فرد را به تکرار کار ذهنی میکشانند. به عنوان مثال، فرد ممکن است به طور مداوم به فکر این باشد که آیا درب خانه را قفل کرده است یا خیر و برای اطمینان مجدداً برگردد و آن را چک کند.
افراد مبتلا به OCD از رفتارهای اجباری برای کنترل و مقابله با اضطراب ناشی از افکار خود استفاده می کنند.
از علائم OCD، اضطراب و افسردگی را می توان نام برد.
شکل دیگری از تفکر وسواسی، نشخوار فکری است که یک مارپیچ فکری منفی است و به نظر می رسد پایان ندارد. هنگامی که فرآیند نشخوار شروع می شود، متوقف کردن آن دشوار است. در مقاله ای جداگانه مفصل تر اختلال تفکر وسواسی (ocd) بیان خواهد شد.
بیماری وسواس
اختلال شخصیت وسواس اجباری (OCPD)
در آن فرد به صورت تکراری و ناخواسته درگیر عملیات خاصی میشود. این عملیات معمولاً شامل شستشو، تمیزکردن، بررسی و تکرار فعالیت وکارهای خاصی است. به عنوان مثال، فرد ممکن است بارها و بارها دستهای خود را بشوید تا احساس تمیزی و آرامش کند یا ممکن است بارها و بارها اشیا را بررسی کند تا اطمینان حاصل کند.
تحقیقات نشان می دهد که مردم به طور متوسط روزانه بیش از 6000 فکر می کنند. در حالی که پرت شدن حواس توسط افکار ناخواسته گاه به گاه غیرعادی نیست، افکار وسواسی چیزی نیستند که بتوانید از ذهن به راحتی و خود به خود بیرون بریزید. در عوض، این نوع تفکر می تواند آنقدر ناراحت کننده و حواس پرت کننده باشد که فکر کردن به هر چیز دیگری چالش برانگیز باشد.
بیشتر افراد از روشهای ناسالمی مانند کناره گیری و رفتار اجباری برای مقابله با افکار وسواسی استفاده میکنند.
مرز بین جاه طلبی و وسواس باریک تر از آن چیزی است که تصور می کنید. رولند امرسون
برخی از محققان ژنتیک و عوامل محیطی و تکانه ها و اختلالات روانی را عامل وسواس معرفی می کنند.
برای مثال ضربه یا تجربیاتی در دوران کودکی که می تواند باعث الگوی دلبستگی ناپایدار و نا ایمن شود و باعث ترس از رها شدن شود. در افرادی که ترس از رها شدن دارند ممکن است به رفتارهای وسواسی تمایل پیدا کنند. این افراد ممکن است از تنهایی بترسند و اقداماتی انجام دهند تا از جدایی از شریک زندگی خود جلوگیری کنند.
وسواس میتواند منجر به خودشیفتگی شود که همراه با نگرانی و وابستگی زیاد به فکر، رفتار، عمل و افراد است و بر کیفیت زندگی تأثیر میگذارد.
وسواس باعث تبدیل شدن به خودشیفتگی میشود که همراه با نگرانی و وابستگی بیش از حد به فکر، رفتار، عمل و افراد است و کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد.
به عبارت دیگر، دامنه علایق فرد محدود میشود و توانایی او در تصمیمگیری کاهش مییابد.
نشانه های اولیه وسواس شامل عدم توانایی در تنها بودن، فکرهای مداوم درباره موضوعاتی مانند عشق و اشتیاق، حسادت بی دلیل، تمایل به اتحاد و جدا نشدن از لحظه هستند.
طب مدرن وسواس را به عنوان یک نوع خاص از اختلالات روانی می بیند و به آن به عنوان وسواس معروف است.
وسواس می تواند علائمی از بیماری های روانی مانند هیستری، شیدایی، روان پریشی، سندرم تیک یا تورت، صرع، اسکیزوفرنی یا اختلال چند شخصیتی نشان دهد.
افکار مداوم و مزاحم یا تصاویر ذهنی که معمولاً باعث اضطراب و نگرانی فرد می شوند، نیز به وسواس اشاره دارند.
این وسواس ها می توانند طاقت فرسا و معمولاً ناخواسته و به طور قابل توجهی بر زندگی روزمره و رفاه روانی تأثیر می گذارند.
درمان وسواس فکری
برای مدیریت وسواس، اولین گام این است که افکار خود را تصدیق کنید. این بعنوان یک راه حل موثر برای مقابله با افکار مزاحم وسواسی محسوب میشود. به جای سعی در سرکوب این افکار، بهتر است آنها را بپذیرید و به آنها توجه نکنید. این کار میتواند به کاهش تنش و اضطراب ناشی از این افکار کمک کند و زندگی شما را بهبود بخشد.
با افزایش آگاهی متوجه می شوید که درگیر افکار وسواسی هستید، به واکنش های خود توجه کنید. به جای تلاش برای دور کردن این افکار، سعی کنید با آنها روبرو شوید و آنها را بنویسید.
پس از اینکه افکار از ذهن شما خارج شدند، سعی کنید تشخیص دهید که چه عواملی باعث بروز این افکار شده اند. به عنوان مثال، استرس می تواند یکی از عوامل مهم در بروز افکار وسواسی باشد. به ویژه در افراد مبتلا به OCD یا جبری . شناخت و درک این عوامل می تواند در یادگیری روش های مقابله با این الگوهای فکری وسواسی بسیار مهم باشد.
افکار وسواسی تنها مجموعهای از نورونها در مغز است که شلیک میشوند و با درک عملکرد الگوهای آنها، میتوانید آنها را بهتر مدیریت کنید.
پذیرش افکار وسواسی، تمرکز بر زمان حال و واقعبینی که کنترلی بر آنها ندارید، میتواند به شما کمک کند تا این افکار را مدیریت کنید.
مدیتیشن و ذهنآگاهی میتواند به شما کمک کند تا با افکار و احساساتی که مطرح میشوند، به طور آرام و بدون قضاوت روبرو شوید. این تمرین میتواند به شما کمک کند تا از تأثیرات منفی افکار و تصورات ناراحت کننده کاسته و به طور کلی بهتر با خودتان و دیگران ارتباط برقرار کنید.
شما میتوانید مدیتیشن تمرکز حواس را در هر جایی تمرین کنید.
به دنبال یک عامل حواس پرتی باشید. می توانید محیط خود را تغییر دهید یا یک فعالیت جدید را شروع کنید.هر نوع انحراف فکری می تواند به شما کمک کند از تفکر وسواسی خارج شوید.
سعی کنید با یک دوست تماس بگیرید، یک برنامه تلویزیونی تماشا کنید یا به آهنگ های مورد علاقه خود گوش دهید. همچنین، از فعالیت هایی که شما را به یاد هر فکر مزاحم ناخواسته خاصی می اندازد، خودداری کنید، مانند فیلم هایی با مضامین مشابه.
اگر از عوامل محرک دوری کنید، حواس پرتی می تواند به طرز شگفت انگیزی موثر باشد.
زمان بزارید و افکار وسواسی خود را به چالش کشیده و بررسی کنید. متوجه می شوید که این افکار دقیقاً واقعیت نمیباشند.
روشهای درمان شناختی رفتاری (CBT) میتواند به شما کمک کند که الگوهای فکری مثبت جایگزین افکار منفی کنید.
اگر افکار وسواس یر شما تاثیر گذاشته، بهتر است به یک متخصص روانشناسی مراجعه تا به شما کمک کند این افکار را کنترل و مدیریت کنید.
از فضای گفتگو برای مقابله با الگوهای وسواسی استفاده کنید و از خانواده کمک بخواهید و درمان زودرس را شروع کنید.
گفتگو با متخصص وسواس
استاد شورای تحقیقات پزشکی انگلستان، پروفسور کل اندرسون، بیان میکند که توانایی کنترل افکار برای حفظ سلامت ما بسیار حیاتی است.
اختلال در این توانایی میتواند منجر به ناتوانی روانی شود و باعث ایجاد خاطرات و تصاویر ناراحتکننده، توهمات، اضطراب بیمارگونه و انواع وسواس شود که در نهایت به افسردگی و اسکیزوفرنی منجر میشود.
پژوهشگران اظهار میکنند که قشر جلوی مغز مسئول کنترل اعمال ما است و تأثیر زیادی بر کنترل فکر دارد.
این ناحیه از مغز به عنوان یک تنظیمکننده اصلی عمل میکند و سیگنالها را به قشر حرکتی و هیپوکامپ ارسال میکند.
وقتی افکار خود را سرکوب یا تکرار میکنید، مغز شما تحت تأثیر قرار میگیرد و این تأثیرات بر حافظه و نحوه فکر کردن شما تأثیر میگذارد.
بنابراین، اگر با روشهای مختلف مقابله با وسواس موفق نشدید، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید.
ثبت دیدگاه
ورود برای پیوستن به گفتگو
ماموریت اشتراک نظر
عزیز، امتیاز روزانهت رو برای اولین بازخورد دریافت کردی!❤️
خوشحالیم که عضو راهیاری!❤️
با ثبت یک بازخورد دیگه میتونی بازم امتیاز جمع کنی!🦋💜