مقاله سولوگامی یا ازدواج با خود چیست؟ به نوشته هاجر یادگاری

سولوگامی یعنی با خودتان ازدواج کنید. یعنی شما طی یک مراسم مثل مراسم عروسی، خانواده و دوستان خود را دعوت می‌کنید و در مقابل آینه می‌ایستید و خودتان با خودتان ازدواج می‌کنید. این عمل می‌تواند به منزله تایید کردن احساس خوشحالی شما با مجرد بودن‌تان باشد اما دلایل دیگری هم می‌تواند داشته باشد که جلوتر باهم بررسی می‌کنیم. محبوبیت این ازدواج بیشتر در کشورهای استرالیا، ژاپن، ایالت متحده، بریتانیا و تایوان است و بیشتر خانم‌ها از این روش استقبال کردند البته که متخص یک جنسیت نیست و محبوبیت آن روز به روز رو به افزایش است.

چرا سولوگامی؟

برای بسیاری از افراد مجرد بودن یک امر مثبت است و نقص به حساب نمی‌آید. افراد می‌توانند بدون نیاز به وجود اصطلاحا «نیمه گمشده» از زندگی مجردی خود خوشحال باشند. البته که داشتن شریک عاطفی جنبه های مثبت زیادی دارد اما زندگی مجردی هم آزادی های خود را دارد. به طور مثال شما می‌توانید بدون مصالحه با کسی سفر کنید و تجربه های جدید بدست آورید. البته که در زندگی متاهلی هم این امکان وجود دارد اما در زندگی مجردی راحت‌تر است.

از سال 2014، یک آژانس مسافرتی در کیوتو، ژاپن، بسته های عروسی انفرادی دو روزه را برای زنان ارائه می دهد. برخی مراسم را انتخاب می کنند تا احساس کنند برای یک روز عروس هستند، در حالی که برخی دیگر قبلاً ازدواج کرده اند و از تجربه عروسی یا انتخاب شریک زندگی خود ناراضی هستند. اخیراً، Kshama Bindu، وبلاگ نویس و تأثیرگذار، در اولین ازدواج سولوگامی هند با خودش ازدواج کرد و اظهار داشت که او همیشه می خواست عروس باشد اما نه همسر.

دلایل ازدواج با خود

شاید یکی از دلایل شایع آن اینکه یک فرد مجرد هم می‌تواند شایستگی‌ها و استقلال خود را داشته باشد. از آن پررنگ‌تر و مهم‌تر بحث فشارهای فرهنگی بر مجردها بخصوص بانوان است. از نظر تاریخی، موفقیت یک ازدواج بستگی به تمایل زن برای زیر پا گذاشتن نفس خود برای خیر شوهر و فرزندانش داشت. امروزه وقتی زنی بدون شوهر عروسی می‌کند، پاسخی نیرومند به جامعه‌ای است که به او می‌گوید به مردی نیاز دارد تا همیشه شاد زندگی کند. او از شرمساری، طرد شدن یا "رها شدن در قفسه" خودداری می کند. او زندگی را انتخاب می کند - او خودش را انتخاب می کند.

البته به همان ترتیبی که فمینیسم فقط برای زنان نیست، سولوگامی البته گزینه‌ای برای سایر جنسیت‌ها نیز هست. در جامعه ما، مردان اغلب به گونه‌ای تربیت می‌شوند که کمتر می‌توانند آشکارا احساسات خود را نشان دهند و اغلب به دلیل ناتوانی در مواجهه با موقعیت خود دچار مشکل می‌شوند. نیاز زیادی به خودمراقبتی فردی و خودارزشمندی(عزت نفس) در همه جنسیت ها وجود دارد.

ازدواج با خود

آیا سولوگامی نشانه خودشیفتگی است؟

درسته که خودشیفته‌ها به ظاهر هیچ کس را قبول ندارند به جز خودشان. اما در واقع افراد خود شیفته طبق نظریه روانکاوی فروید خودشان را دوست ندارند و احساس ناامنی، مشکل در همدلی و ناتوانی در حفظ روابط رضایت بخش دارند. البته که برخی افرادی که خودشیفته هستند ممکن است سولوگامی را انتخاب کنند.

اما ازدواج با خود هیچ ربطی به غرور یا ستایش طلبی ندارد. سولوگامی متعهد شدن به مسئولیت پذیری در قبال خوشبختی خود و در نتیجه، از نظر عاطفی بیشتر در دسترس برای پذیرش و درک دیگران است. ایجاد حس ارزشمندی، در مقابل ناامنی، به شما امکان می دهد ظرفیت بیشتری برای ارتباط انسانی داشته باشید.

آیا مجرد خوشحال بودن فقط مختص سولوگامی است؟

نکته مهمی که وجود دارد دقیقا این است که ما فارغ از اینکه تصمیم به ازدواج با دیگری داریم یا خیر در وهله اول باید یاد بگیریم که خودمان را با وجود نقص‌هایمان بپذیریم و دوست داشته باشیم و از تنهایی‌مان لذت ببریم تا بتوانیم دیگران را هم پذیرفته و دوست بداریم. این را در نظر بگیرید که شما حتی اگر ازدواج کنید زمان هایی پیش می‌آید که تنها هستید یا اینکه پارتنرتان ممکن است شما را درک نکند و شما احساس تنهایی کنید. پس در هر دو صورت باید یاد بگیریم که تنهایی چیز بدی نیست و آن را بپذیریم و دوست بداریم. در اینجاست که مهارت شفقت‌ورزی به خود اهمیت می‌یابد.

خبر خوب اینکه بزودی مینی دوره ای درباره چگونه مجرد خوشحال باشیم داریم . برای اطلاع از زمان برگزاری این مینی دوره، صفحه اینستاگرام راهیار به آدرسraahyarclinic  را دنبال کنید.

سخنی جالب از خانم سوفی ترنر نویسنده کتاب «من با خودم ازدواج کردم»: وقتی با خودتان ازدواج می‌کنید، معیاری برای اینکه یک رابطه شاد چیست ایجاد می‌کنید، به این معنی که به چیزهایی راضی نیستید نیست. احساس امنیت و رضایت باید به این معنی باشد که شما می توانید آنچه را که لیاقت دارید تشخیص دهید و قادر به ایجاد روابط سخاوتمندانه و رضایت بخش باشید. شما فقط زمانی می توانید واقعاً شخص دیگری را دوست داشته باشید که بدانید چگونه خودتان را دوست داشته باشید.»

نکته: البته اگر به هر دلیلی با اینکه سولوگامی را انتخاب کردید ولی تمایل به ازدواج به روش سنتی پیدا کردید، این را در نظر داشته باشید که ازدواج با خود مثل هر تصمیم دیگر در زندگی، یک وحی منزل نیست و اگر ازدواج کنید به خودتان خیانت نکردید.

سولوگامی

سخن آخر

بدون شک، تصمیم به ازدواج با خود یک قدم بزرگ به سوی پذیرش خود و ایجاد روابط سالمتر با دیگران است. این تجربه می‌تواند به شما کمک کند تا با خودتان در صحبت کردن، شناخت بهتری داشته باشید و به دنبال آرامش و رضایت درونی بروید. در نهایت، زندگی شماست و شما حق دارید آن را به شکلی که می‌پسندید تجربه کنید، بدون اینکه به فشارها و انتظارات دیگران پاسخ دهید. به خودتان احترام بگذارید و زندگی را به شیوه‌ای که برای شما معنی دارد تجربه کنید، چه با سولوگامی و چه با ازدواج سنتی. هر دو راه، ارزشمند و قابل احترام است، تنها کافی است که انتخابتان باشد.

منبع: سایت

هاجر یادگاری

ثبت دیدگاه

0 دیدگاه

ورود برای پیوستن به گفتگو