مقاله راهنمایی شگفت‌انگیز برای خروج از ناحیه امن: چگونه تغییر کنیم؟ به نوشته هاجر یادگاری

در دنیای امروزی پر از چالش‌ها و فرصت‌ها، بسیاری از ما در ناحیه امن ذهن خود محکوم به زندگی می‌شویم، جایی که راحتی و امنیت ما را به خطر نمی‌اندازد. اما آیا واقعاً در این ناحیه امن  ما می‌توانیم به رهبری شخصیت و موفقیت دست یابیم؟ آیا این محدودیت‌ها و ارزیابی‌های خود را می‌توانیم پشت سر بگذاریم و به آرزوهایمان پی ببریم؟

در اینجا، با شما به بررسی راه‌های عملی برای خروج از ناحیه امن ذهن، ایجاد تغییرات مثبت در زندگی و بهبود رهبری شخصیت و موفقیت شما خواهیم پرداخت.

 

گام های خروج از ناحیه امن

با خروج از ناحیه امن، شما امکان رسیدن به موفقیت و رهبری شخصیت را دارید. این شامل شکستن الگوهای رفتاری، مواجهه با ترس‌ها، ایجاد تغییرات مثبت، و پذیرش ریسک‌های جدید می‌شود. با این رویکرد، شما می‌توانید به دنبال رشد و توسعه شخصی خود بپردازید و به سمت موفقیت حرکت کنید.

۱.باید راه هایی برای جهش پیدا کنید.

اولین و مهم‌ترین گام خروج از ناحیه امن این است که خودتان را مجبور به برداشتن اولین قدم برای جهش کنید. مثلا اگرشما از صحبت در جمع می‌ترسید، خوب است که در یک جمع کوچک شروع به صحبت کردن کنید. در اینجا مهم نیست که شما آن کار را به نحو احسن انجام بدید. بلکه مهم این است که فقط آن کار را انجام دهید. البته این کار به اندازه ویدیوهای ترند اینستاگرامی آسان نیست ولی به اندازه آپولو هوا کردن هم سخت نیست.

۲.چند لحظه اول را تحمل کنید.

پس از جهش، تحمل سختی‌های لحظات اول اقدام شما بسیار مهم است. در این مرحله، مغز شما ممکن است شروع به منصرف کردن از این تغییرات کند. اما شما باید تصمیم‌مند باقی بمانید و این لحظات را تحمل کنید. یعنی با وجود اینکه مغز شما تلاش برای منصرف کردن شما می‌کند ، شما از مغرتان تشکر کنید و به راه خود ادامه دهید. هدف مواجه شدن با ترس‌هاست. بعد از اینکه چندبار تمرین کنید، متوجه می‌شوید که آنقدر که به نظر می‌رسید ترسناک نیست.

نکته مهم: سعی کنید زمانی که افکار منحرف کننده به ذهنتان می‌رسد به افکارتان آگاه شوید. تا بتوانید اقدامات بهتری در راستای اهداف‌تان بردارید.

تحمل رنج

۳. خودفریبی‌ها را تشخیص دهید.

اشاره کردیم که هر زمان که شما تصمیم برای انجام کاری می‌گیرید که مغز شما به آن عادت ندارد یا اینکه احساس خطر کند، شروع به منصرف کردن شما می‌کند. در اینجا باید شما از خودتان سوال بپرسید تا مشخص شود که آیا مغز شما واقعا می‌خواهد از شما محافظت کند یا اینکه در حال بهانه تراشی است. بگذارید با یک مثال توضیح دهم.

به طور مثال در موقعیت صحبت در جمع از خود بپرسید اگر در این موقعیت هیچ استرسی نداشتید آیا دوست دارید این کار را انجام دهید؟ اگر جواب مثبت بود یعنی احتمالا این ترس است که جلوی اقدام شما را گرفته است.

نکته دیگر، بیایید به جای توجیه منطقی برای انجام ندادن این کار، به چرایی ارزش انجام دادن این‌کار بپردازید. این فعالیت باعث افزایش انگیزه شما برای اقدام کردن و مبارزه با افکار منحرف‌کننده می‌شود.

دوست دارید بیشتر راجع به غلبه بر افکار منحرف کننده و نشخوار فکری بدونید؟ این مقاله رو بخونید.

۴.پذیرش ریسک

برای خروج از ناحیه امن، شما باید آماده پذیرش ریسک باشید. این به این معناست که باید به جلو حرکت کنید و اقداماتی را انجام دهید که ممکن است با خطر و شکست همراه باشند. بدون پذیرش ریسک، پیشرفت و رشد واقعی اتفاق نمی‌افتد.

 

۵.آماده کردن خود برای چالش‌ها

آماده شدن برای مواجهه با چالش‌ها و آموزش خود قبل از ورود به موقعیت‌های جدید بسیار مهم است. مطالعه، تمرین و آموزش می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین عملکرد را در مواقع مختلف داشته باشید. اگر چندین بار تمرین کنید به طور غریزی در موقعیت واقعی بدن شما از تمرینات شما تقلید می‌کند. به طور مثال قبل از اینکه در جمع سخنرانی کنید، متن سخنرانی را بنویسید و چندبار در موقعیت های مختلف مثل جلوی آینه و پشت دوربین تمرین کنید تا در موقعیت واقعی عملکرد بهتری داشته باشید.

۶.طرحی منحصر به فرد بسازید.

قبل از خروج از ناحیه امن، باید مواردی که برای شما چالش‌برانگیز هستند را شناسایی کنید و برنامه‌ریزی مناسبی برای آنها داشته باشید. همچنین باید طرحی منحصر به فرد بسازید که به شما کمک کند با این چالش‌ها بهتر مواجه شوید و از طریق آنها رشد کنید. برای این کار می‌توانید از روش‌های مختلفی مانند تنظیم اهداف، ایجاد برنامه‌های عملی و مشاوره از افراد با تجربه استفاده کنید.

نکته مهم : در زمان روبرو شدن با موقعیت چالش‌برانگیز، سخت‌ترین حالت را انتخاب نکنید. به طور مثال در موقعیت سخنرانی در جمع ، وارد یک جمع ۳۰ نفره که مدیران شما حضور دارند نشوید. بلکه جمع های کوچکتر را انتخاب کنید که البته تا حدودی برای شما چالش برانگیز باشد.

برنامه

۷.یک منتور یا مربی پیدا کنید.

داشتن یک مربی یا منتور که به شما راهنمایی می‌کند و با شما در این مسیر همراهی می‌کند، می‌تواند بسیار موثر باشد. یک منتور یا مربی می‌تواند تجربیات خود را با شما به اشتراک بگذارد و به شما کمک کند تا از اشتباهات احتمالی جلوگیری کنید و به سرعت به موفقیت برسید.

 

سخن پایانی

در پایان، باید بدانیم که تغییرات بزرگی در زندگی از جایی آغاز می‌شوند که ما خارج از ناحیه امن‌مان قرار می‌گیریم. این سفر پر از چالش‌ها و تجاربی است که ما را به رشد و پیشرفت هدایت می‌کند. بنابراین، به انگیزه و اراده خود اعتماد کنید و با شجاعت به سمت آینده‌ی روشن بروید. از شما می‌خواهیم که این سفر را با انگیزه و اعتماد به نفس آغاز کنید، زیرا ما مطمئنیم که در پایان، شما به موفقیت و خوشبختی خواهید رسید.

 

منابع: منبع ۱ - منبع ۲

هاجر یادگاری

ثبت دیدگاه

0 دیدگاه

ورود برای پیوستن به گفتگو