عزیز، امتیاز روزانهت رو برای خوندن اولین مقاله دریافت کردی!❤️
خوشحالیم که عضو راهیاری!❤️
به صفحه مقالات برو تا بتونی مقاله بعدی رو بخونی و امتیاز جمع کنی.🦋💜
در دنیای مدرن امروز یکی از شایعترین بیماریهای روحی که تقریباً همهی انسانها در شرایط و موقعیتهای مختلف با آن دست به گریبان شده اند افسردگی میباشد.
افسردگی که به آن سرماخوردگی روح نیز میگویند شادی و نشاط و امید به آینده را میگیرد و غم و اندوه و ناامیدی به ارمغان میآورد. همچنین مانند سیاه چاله ی تاریکی است که اسیران مجوز خروج و حرکت سمت روشنایی و نور ندارند مگر اینکه با اراده به مبارزه با آن بپردازند.
افسردگی (Depression) از ریشه ی کلمه لاتین (Deprimere) یعنی فشار دادن به سمت پایین گرفته شده است.
همه ما در طول زندگی خود از کودکی تا کهنسالی احساسات مثبت و منفی زیادی را تجربه خواهیم کرد، احساساتی مثل غم، اندوه، اضطراب و ترس که جزء احساسات طبیعی میباشند که ما در شرایط متفاوت آنها را تجربه کردهایم. حال زمانی که این احساسات در وجودمان باقی بمانند و باعث اختلال در انجام امور ساده زندگی شود در واقع دچار بیماری افسردگی شده ایم.
فرد افسرده دائم احساس غم و اندوه را همراه خود دارد. زندگی را پوچ و بی معنی تعبیر میکند. برای اشتباهات گذشته خود را سرزنش میکند و هیچ امید و انگیزه ای برای آینده ندارد.
ممکن است با دیدن علائم این سوال برایتان ایجاد شود که اگر یک یا چند مورد از این علائم را داشته باشم یعنی من افسرده هستم؟
در پاسخ باید بگوییم که خیر! تشخیص افسردگی باید توسط روان شناس، روانپزشک و یا ابزار مخصوص آن صورت بگیرد و اینکه ما بدون مراجعه به متخصص در تحلیل، ریشه یابی و درمان آن صرفا به قضاوت و برداشت خودمان تکیه کنیم روش درستی نیست. یکی از سریع ترین راه ها برای اینکه بدانید که دارای خلق افسرده هستید یا نه این است که میتوانید از تست هایی مثل تست افسردگی بک که ویژه ی تشخیص خلق افسرده ساخته شده است استفاده کنید.
این تست در سایت راهیار به صورت آنلاین و رایگان در دسترس شما قرار گرفته است.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که افسردگی در هر شخص بر اساس جنسیت، سن، عوامل اجتماعی، محیط و ... به شکل های مختلف بروز می کند.
این نوع از افسردگی کوتاه مدت است و با توجه به موقعیتی که یک فرد در آن گرفتار شده است بروز میکند. اتفاقاتی نظیر مرگ عزیزان، از دست دادن شغل و ورشکستگی، بیماری، مصرف داروهای خاص و ... .
معمولاً افراد با درمان به موقع از این گونه افسردگی ها رهایی پیدا میکنند.
اگر افسردگی موقعیتی درمان نگردد و احساسات همراه آن مدت زمان زیادی در شخص باقی بماند که زندگی را برای او سخت و رنج آور کند احتمالا دچار افسردگی بالینی شده است.
مدت درمان این نوع نسبت به دیگر انواع طولانیتر است. در برخی موارد مصرف دارو توسط روانپزشک تجویز میگردد.
بسیاری از زنان در سندروم پیش از قاعدگی و دوران پس از بارداری به علت تغییرات هورمونی در مغزشان افسردگی های بلند مدت یا کوتاه مدتی را تجربه میکنند.
آقایان به خاطر ویژگی های شخصیتی افسردگی خود را پنهان میکنند. ممکن است افسردگی در آنان با سوءمصرف مواد مخدر بروز پیدا کند.
کودکانی که به بیش فعالی، اختلال اضطراب ویا اختلال یادگیری دچار هستند بیش از دیگر کودکان در معرض افسردگی میباشند.
افسردگی در این گروه سنی معمولاً بدون درمان باقی میماند. زیرا؛ که آن را روندی برای سن خود دانسته و به دنبال درمان نمیروند.
عوامل مختلفی بر بروز خلق افسرده تاثیر دارد که مهمترین آنها به شرح زیر میباشند.
برخی از افراد به اشتباه فکر میکنند که افسردگی مانند سرماخوردگی خود به خود خوب میشود و برای درمان آن اقدامی نمیکنند. در صورتی که اگر در همان مراحل اولیه برای درمان افسرده خویی اقدامی شود هرگز به مراحل حاد خود نخواهد رسید.
با توجه به نوع افسردگی درمانهای مختلفی ارائه میشود. در اینجا ما به تعدادی از راههای درمان اشاره میکنیم:
همانطور که گفتیم افکار مثبت،خلاقیت، ابتکار و انگیزه در درمان این اختلال بسیار کارآمد و موثر است. بنابراین لازم است مهارت هایمان را در زمینه کنترل و مدیریت فکر و ذهن خود افزایش داده تا بتوانیم احساسات و افکار خود را بشناسیم، کنترل کنیم و درمانگر خود باشیم. و چه بهتر که هرچه زودتر برای در دست گرفتن کنترل افکار و ذهنمان اقدام کنیم تا هرگز به بیماری های اعصاب و روان مبتلا نشویم.
برای مسلط شدن به احساسات و افکارتان میتوانید در دوره ی مهندسی فکر و ذهن راهیار شرکت کنید و درمانگر خود باشید!
ثبت دیدگاه
ورود برای پیوستن به گفتگو
ماموریت اشتراک نظر
عزیز، امتیاز روزانهت رو برای اولین بازخورد دریافت کردی!❤️
خوشحالیم که عضو راهیاری!❤️
با ثبت یک بازخورد دیگه میتونی بازم امتیاز جمع کنی!🦋💜