مقاله قبل از مهاجرت، این ۵ سؤال را از خودتان بپرسید به نوشته هاجر یادگاری

بیست و سه سالم که بود به شدت در سرم هوای مهاجرت به امریکا بود. مرتب می رفتم دانشگاه ها رو چک می کردم ببینم چه چیزی لازمه و برای اپلای چیکار باید بکنم؟ دلم می خواست بتونم پله ها رو دوتا یکی یا حتی چهارتا یکی طی کنم و برم. اما امکان مالی برای رفتن رو نداشتم و خیلی سردرگم بودم. کسی هم نبود که کنارم باشه یا تشویقم کنه که از این اقدام بزرگ نترسم. برای همین نتونستم. اما به مرور که بزرگتر می شدم، این رؤیا هم توی ذهنم پخته تر می شد. تا اینکه زمانی که از نظر مالی به استقلال نسبتا خوبی رسیدم، همزمان تونستم به این پنج سوال مهم هم جواب بدم و دیگه ترسی از مهاجرت نداشتم و مهاجرت من شد پلکان صعودم!

مهاجرت یکی از مهم‌ترین تصمیم‌هایی‌ست که می‌تواند مسیر زندگی ما را به‌کلی تغییر دهد. تصمیمی که در ظاهر ممکن است ساده یا هیجان‌انگیز باشد، اما در باطن نیاز به خودآگاهی، آمادگی ذهنی، و تحلیل عمیق دارد.
در این مقاله می خوام به ۵ سؤال کلیدی بپردازم که قبل از هر اقدامی، باید با خودتون مطرح کنید. این سؤالات به شما کمک می‌کنند بفهمید آیا واقعاً آماده‌ی مهاجرت هستید یا نه.

۱. چرا می‌خواهم مهاجرت کنم؟

بسیاری از افراد تنها به‌دلیل خستگی از شرایط فعلی، فشار اجتماعی یا تصورات رؤیایی درباره‌ی "خارج از کشور"، به مهاجرت فکر می‌کنند. اما انگیزه‌ی واقعی شما چیست؟
آیا به دنبال رشد شغلی هستید؟ امنیت؟ تحصیل؟ یا فقط فرار از وضعیت موجود؟

🔍 بر اساس پژوهش‌های منتشر شده توسط American Psychological Association (APA), یکی از فاکتورهای موفقیت مهاجران، شفاف بودن در انگیزه‌ی مهاجرت است. کسانی که هدف مشخص دارند، بهتر با چالش‌های مهاجرت کنار می‌آیند.
منبع

مثلا هدف من این بود که خودم رو در معرض تجربه های جدید قرار بدم تا بتونم رشد کنم. همین طور می خواستم با نیازهای جدید رو به رو بشم و این نیازها انگیزه ی پیشرفت و کسب مهارت های جدید بشه. فکر می کردم به حد کافی از محل زندگی فعلیم بهره برداری کردم و حالا وقتش هست که با یک دنیای دیگه و صد البته یک زندگی دیگه و چالش هاش رو به رو بشم.

2. آیا برای تنهایی و دلتنگی آماده‌ام؟

یکی از چالش‌های پنهان مهاجرت، دوری از خانواده، دوستان و فرهنگ خودی است. شاید ماه‌های اول جذاب باشد، اما پس از مدتی، خلأ ارتباطات آشنا خود را نشان می‌دهد.

 

مراجعی داشتم که می گفت: «در هفته‌ی سوم اقامتم در کشور جدید، همه چیز عالی به‌نظر می‌رسید. اما بعد از یک تماس تصویری با مادرم، ناگهان احساس پوچی عجیبی کردم. حس کردم انگار تکه‌ای از وجودم جا مانده...» دوست عزیزمون بعد از تحمل شش ماه با اینکه زحمات زیادی برای رفتن کشیده بود، دوام نیاورد و برگشت.

اگر شما به این سوال قبل از رفتن پاسخ ندید، ممکنه منابع زیادی رو بسوزونید و در نهایت برگردید.

شاید بد نباشه سری بزنید به مقاله ی «مهاجرت یک فرصت است یا بحران؟»

خود من مستقل شدن و جدا شدن از خانواده رو از بیست سال قبل از مهاجرتم شروع کردم و بنابراین مهاجرت ضربه ای به این شکل به من وارد نکرد. سعی کنید دست کم چندسال قبل از رفتن به خارج از کشور حتما تجربه ی زندگی مستقل رو داشته باشید و با مشکلاتش مواجه بشید و حلشون کنید.

🔍 طبق یک مقاله از Harvard Health, مهاجرت می‌تواند منجر به "سوگ فرهنگی" شود؛ حالتی شبیه به سوگواری برای از دست دادن هویت، زبان، و فضای آشنا,

منبع

 

۳. آیا از نظر روانی و احساسی آماده‌ام؟

تغییر محیط، فشار زبان، تنهایی، نژادپرستی پنهان، بوروکراسی، و حتی خرید روزانه در یک کشور جدید، می‌تواند بسیار فرساینده باشد. اگر در حال حاضر با اضطراب یا افسردگی مواجه هستید، مهاجرت ممکن است این چالش‌ها را تشدید کند.

توصیه و خواهش اکید می کنم که لطفا بدون همراهی و گفتگو با یک مشاور هرگز این اقدام رو انجام ندید. مشاور و درمانگر به شدت در موفقیت شما در مسیر مهاجرت می تواند موثر باشد و چه بهتر که همزبان خودتون باشه.

🔍 توصیه‌ی متخصصان روانشناسی این است که پیش از مهاجرت، از خود بپرسید: «آیا مهارت‌های مقابله‌ای من برای مواجهه با فشارهای جدید کافی‌ست؟» اگر نیست لطفا از یک سال قبل خودتون رو زیر نظر متخصصین آماده کنید.

 

۴. آیا تحقیقات کافی درباره‌ی مقصد انجام داده‌ام؟

آیا فقط از روی چند کلیپ یوتیوب یا حرف‌های دوستان تصمیم گرفته‌اید؟ در مورد بازار کار، قوانین مهاجرت، هزینه‌های زندگی، بیمه درمانی، و فرهنگ مقصد چقدر می‌دانید؟ یادتون باشه همه چیز سفید سفید یا سیاه سیاه نیست! ما در یک دنیای خاکستری زندگی می کنیم. پس دونستن واقعیت ها خیلی خیلی مهمه. پس به جای تماشای ویدیوهای احساسی یا مهاجرانی که فقط "خوبی‌ها" را نشان می‌دهند، به سایت‌های رسمی مهاجرتی، فروم‌های تخصصی و گروه‌های تلگرامی مرتبط سر بزنید و از افراد باتجربه سؤال بپرسید. حتما چند نفر با مدل های شخصیتی متفاوت رو انتخاب کنید و باهاشون جلساتی بذارید و ازشون در مورد واقعیت های مهاجرت به کشور مقصد سوال کنید. حتی بهتره قبل از اقدام به مهاجرت یک مسافرت توریستی به کشور مقصد داشته باشید. من قبل از رفتن به آمریکا سه ماه به صورت تفریحی به مقصدم رفتم و همه چیز رو کامل بررسی کردم. به نظرم یکی از بهترین اقدام ها بود که من رو برای مهاجرت اصلی آماده کرد.

 

۵. اگر برنامه‌ام شکست خورد، نقشه‌ی پشتیبانم چیست؟

اگر موفق نشدید اقامت بگیرید، کار مناسب پیدا نکردید یا از زندگی در آن کشور رضایت نداشتید، چه می‌کنید؟ آیا برای بازگشت آمادگی دارید یا گزینه‌های دیگر در نظر گرفته‌اید؟

داشتن پلن بی و حتی سی یکی از مهمترین اقدامات یک فرد مهاجر هست. بنابراین لطفا چندروز وقت بگذارید و همه ی این موارد رو با تحقیقات کامل روی یک برگه بیارید. پلن های بعدی حتی می تونه بازگشت به وطن باشه تا وقتی که باز آمادگی رفتن رو پیدا می کنید.

مراجعی داشتم که به شدت هوای مهاجرت به کشوری رو داشت. خوشبختانه از قبل جلسات مشاوره ش رو شروع کرده بود و همه ی موارد رو باهم بررسی کرده بودیم. طبق برنامه شش ماه به کشور مقصد رفت و همه چیز رو بررسی کرد و در انتها متوجه شد شرایط اونجا براش مناسب نیست. از اونجایی که با مشورت و درایت پل های پشت سرش رو خراب نکرده بود، نه تنها تونست برگرده و خودش رو بازسازی کنه، بلکه تجربه و دستاوردهای سفرش او رو فرد قوی تری برای کار و زندگی کرد و در حال حاضر زندگی موفقی داره.

 

جمع‌بندی:

مهاجرت تصمیم کوچکی نیست؛ نه برای دل و نه برای ذهن. این ۵ سؤال می‌تواند کمک‌تان کند که از یک رؤیاپردازی ساده به تصمیمی آگاهانه و پایدار برسید.
اگر جواب برخی از این سؤال‌ها مبهم است، شاید بد نباشد کمی بیشتر وقت بگذارید، با خود خلوت کنید و حتی با یک مشاور مهاجرت یا روانشناس صحبت کنید. جهت رزرو وقت مشاوره می تونید از اینجا اقدام کنید.

 

 

هاجر یادگاری

ثبت دیدگاه

2 دیدگاه

ورود برای پیوستن به گفتگو

دیدگاه‌ کاربران

لذت بردم از مقاله ی خوبتون مرسی عالی بود

فاطمه زارعی | 1 روز،7 ساعت قبل | 0 پاسخ
1 0

ورود برای پیوستن به گفتگو


خیلی خوب بود. ممنون از اشتراک گذاری تجربیاتتون🙏

ورود برای پیوستن به گفتگو