عزیز، امتیاز روزانهت رو برای خوندن اولین مقاله دریافت کردی!❤️
خوشحالیم که عضو راهیاری!❤️
به صفحه مقالات برو تا بتونی مقاله بعدی رو بخونی و امتیاز جمع کنی.🦋💜
گروه درمانی یا روان درمانی گروهی به درمانی گفته می شود که به جای تمرکز بر یک فرد، تمرکز روی یک گروه از افراد است. تعاملات بین افراد نسبت به مشکلات خود در گروه زیر نظر رهبر گروه (روان شناس یا مشاور) باعث دستاوردهای بسیار زیادی می شود و همین تعاملات در کنار یک رهبری حرفه ای می تواند تغییرات قابل ملاحظه ای را حتی بیشتر از درمان فردی در اعضا به وجود بیاورد.
زمانی می توان یک گروه را مؤثر و حرفه ای قلمداد کرد که اعضایی بین 6 تا 12 و در نهایت 14 نفر را در بر گیرد. با توجه به موضوع، تناسب افراد و قدرت رهبر یا تسهیلگر گروه این افراد می توانند کم یا زیاد شوند. تعداد افراد نباید به گونه ای باشند که از مدیریت رهبر گروه خارج شود و عملا برای برخی سودمند نباشد.
تعداد جلسات گروه درمانی بین شش جلسه تا یک سال هفته ای یک بار به مدت یک ساعت و نیم می تواند ادامه پیدا کند. عملا کمتر از شش جلسه نمی تواند تمام مسیر گروه را پوشش دهد و منجر به نتیجه ی دلخواه شود.
این جلسات به دو صورت باز یا بسته است. در جلسات باز در هر جلسه می تواند فرد جدیدی به گروه اضافه شود. اما در جلسات بسته امکان زیاد کردن فرد جدیدی به گروه وجود ندارد و همان افراد تا انتهای گروه باقی می مانند.
در بسیاری از موارد، اعضای گروه در یک اتاق که صندلی های آن به صورت دایره ای قرار می گیرد، جمع میشوند تا هر یک از اعضای گروه بتوانند مابقی را ببینند.
میتوان جلسه را با معرفی هر یک اعضای گروه و علت حضورشان شروع کرد. اعضا میتوانند تجربیات و پیشرفت خود از جلسه گذشته را نیز به اشتراک بگذارند.
البته رازداری در گروه درمانی، در میان اعضای گروه با یکدیگر و روانشناس برقرار خواهد بود.
و افراد از آنچه این جلسات اتفاق میافتد، خارج از جلسه بحثی نمیکنند. لیست قوانین گروه درمانی در اولین جلسه تایپ می شود و در اختیار اعضا قرار می گیرد و لازم است افراد قبل از شروع گروه آن را بخوانند و گه گاه مرور کنند.
معمولا یک روانشناس و در برخی موارد چند روانشناس هدایت جلسه را برعهده خواهند داشت.
هیچ چیز مثل حضور در یک گروه امن که می توان با دیدن شباهت ها و تفاوت های خود با افراد به یک خودشناسی عمیق رسید و ضمن آن ارتباطی عمیق را با دیگران تجربه کرد نمی تواند لزوم و فایده ی گروه درمانی را نشان دهد.
حتی اگر سال ها درمان فردی را تجربه کرده باشید، نمی توانید به تجربه و دستاوردی همچون حضور در بین اعضائی که با مسائل و چالش هایی شبیه شما دست و پنجه نرم می کنند برسید. در گروه درمانی شما نمود رفتار و حس خود را در جمع می بینید، اجتماعی کوچک که می توانید «خود بودن» را به صورت امن تمرین کنید و سپس در جامعه ی بزرگتر پیاده کنید. هرچند حضور در گروه نمی تواند شما را از درمان فردی بی نیاز کند.
این یک نوع تجربه ی انسانی است که شما را با جنبه های تنفر آمیز و وحشت زای خودتان مواجه می کند و کمک می کند از آن عبور کنید. پس اگر شانس حضور در این تجربه ی منحصر به فرد را پیدا کردید، تعلل نکنید و این هدیه را به خود بدهید.
با توجه به کیفیت و کمیت گروه درمانی، هزینه ی آن نسبت به یک جلسه مشاوره فردی بسیار کمتر است و می تواند به نسبت مقرون به صرفه تر از مشاوره های فردی باشد و طبیعتا حضور در گروه نیاز فرد را از مشاوره های فردی به نسبت بسیار کمتر می کند.
گاهی اوقات شدیدترین مشکلات با حضور در یک جمع پذیرا قابل حل است. در گروه درمانی، شما وارد جمعی می شوید که پذیرش بی قید و شرطی را نسبت به شما ارائه می دهند. این محیط امن حسی بی نظیر را در شما به وجود می آورد که به تدریج به عزت نفس و قدرت درونی شما می انجامد و چه بسا در هیچ جمع دیگری چنین حسی را نتوانید تجربه کنید.
کلینیک های مختلفی اقدام به اجرای گروه درمانی می کنند که لازم است در این زمینه با مشاور خود گفتگو و از او راهنمایی بگیرید. در حال حاضر کلینیک راهیار اقدام به ثبت نام گروه در زمینه ی خودشناسی پیشرفته کرده است که پیش نیاز شرکت در آن «گذراندن جلسات مشاوره فردی» یا شرکت در دست کم «دو دوره ورکشاپ راهیار» است. برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره تلفن زیر در تلگرام/بله/واتساپ گفتگو کنید.
09125571125
لیلا قنبری (مسئول اجرایی کلینیک راهیار)
ثبت دیدگاه
ورود برای پیوستن به گفتگو
ماموریت اشتراک نظر
عزیز، امتیاز روزانهت رو برای اولین بازخورد دریافت کردی!❤️
خوشحالیم که عضو راهیاری!❤️
با ثبت یک بازخورد دیگه میتونی بازم امتیاز جمع کنی!🦋💜