ثبت نام دوره هدفگذاری

مانیفست شخصی خود را چگونه طراحی کنیم؟

مانیفست شخصی خود را چگونه طراحی کنیم؟

مانیفست چیست؟

مانیفست یک اصل یا بیانیه است. شاید ترجمه ی فارسی دقیقی نتوان از آن پیدا کرد که بتواند به شفافیت منظور را برساند اما بعضی افراد آن را به نقشه مسیر هم تعبیر می کنند. نقشه مسیر به این معنی که ارزش ها، خط قرمزها، باید و نبایدهای زندگی شما چیست و اصلا از کجا باید آن ها را پیدا کنید؟
معمولا مانیفست را برای کشورها، شرکت ها، دین ها به کار می برند. مثل قانون اساسی، قرآن و انجیل. که در آن چارچوب مسیر مشخص است. حتی مدها و سبک زندگی ها هم «مانیفست» دارند.
اخیرا مانیفست به صورت شخصی هم به کار می رود. یعنی هر فرد می تواند برای زندگی خود چارچوبی را طراحی کند که طبق آن عمل کند و مرزهای خود را طراحی کند.
حال اگر شما مایلید خود را و ارزش های خود را بشناسید، تا طبق آن رزولوشن خود را بنویسید، این لایو می تواند بسیار به شما کمک کند.

لایو مانیفست شخصی

 

متن این لایو را از اینجا بخوانید

شما برای نگارش مانیفست مروری کلی روی خود دارید. تمام ارزش هایی که از خانواده و محیط گرفته اید را نگاه می کنید. شاید چندین روز طول بکشد تا مانیفست شخصی خود را بنویسید. انگار ارزش های خود را در یک صافی یا الک ریخته اید و دارید غربال می کنید. همه را می نویسید. سپس آن مواردی را که مایلید نگه دارید و برایتان مفید است و کار می کند نگه می دارید و باقی را دور می ریزید یا گوشه ای ذخیره می کنید تا بررسی اش کنید.
گاهی اوقات شما ارزش هایی دارید که هیچ موضوعی روی آن ندارید. چون اصلا به آن ها فکر نکرده اید.
زمانی که مانیفست خود را بنویسید، تعهدی در شما ایجاد می شود که طبق مانیفست رفتار کنید. به عنوان مثال: سلامتی برای من مهم است و باید رعایتش کنم. پس حتی الامکان غذاهای فست فودی نمی خورم.
وقتی مانیفست خود را تهیه می کنید در شرایط مختلف دچار گیجی و سردرگمی نمی شوید و می دانید در هرمکان و زمان و در ارتباط با هر شخص باید چه انتخابی داشته باشید. همرنگ جماعت شوید یا خیر؟ و همین طور دچار گیجی هویت نخواهید شد.

اعجاز مانیفست در چیست؟

مانیفست به شما نشان می دهد چه کسی هستید؟ ارزش های شما چیست؟ چه زمان هایی باید بگویید نه و قاطعانه روی برنامه ی خود بایستید. به نوعی شما را از دیگران متمایز می کند. به شما شخصیت می دهد و به شما هویت و برند شخصی می دهد.
پس از نوشتن مانیفست باید آن را جایی بگذارید که هر روز ببینیدش. بخوانید و آن را در ذهن خود نهادینه بسازید و کم کم به زندگی وارد کنید.
شما با نوشتن مانیفست هویت شفافی پیدا می کنید و در پی آن قاطعیت شما افزایش پیدا می کند. از اینکه در میان جمع متفاوت به نظر برسید نگران نمی شوید بلکه حس عزت نفس و شخصیت پیدا می کنید.
حال قلم و کاغذ خود را آماده کنید. این مسآله بسیار مهم است که نوشته شود.
به ورژن ایده آل خود فکر کنید و بنویسیدش. ببینید «خود ایده آل» شما چه ویژگی هایی دارد؟ اگر نمی توانید به این فکر کنید یک الگوی قابل احترام و نسبتا واقعی را به یاد بیاورید. سپس ابعاد مختلف زندگی خود را بنویسید. ابعادی مثل: بعد فیزیکی، روانی، شغلی، تحصیلی، تفریحی، معنوی و … و در هر قسمت وضعیت موجود و مطلوب خود را بنویسید.
هنگام نوشتن مانیفست لازم است جملات شما مثبت باشد و کاملا صریح.
توجه داشته باشید که مانیفست کلی است. هر قسمت وقتی به جزئیات تبدیل شود به آن رزولوشن می گویند.
بگذارید از خودم مثال بزنم: مثلا رعایت عدالت بین مراجعین برای من بسیار مهم است. برای همین قرار نیست بدون هیچ مناسبتی به فردی بخاطر درخواستش تخفیف دهم و اگر کسی بیان نمی کند از تخفیف بهره مند نشود. پس همیشه تخفیف دادن تحت شرایط یکسان به مراجعین ارائه می شود و نه با اصرار یا درخواست افراد.
مانیفست درست کردن باعث می شود راحت تر تصمیم بگیرید، برنامه ریزی کنید و تحت تأثیر نظرات دیگران قرار نگیرید.

راهکارهایی برای بهتر نوشتن مانیفست

۱- مطمئن شوید به ارزش هایی که می نویسید باور دارید. باورهای رسیده از پیشینیان نیست. برای این کار سه حیطه برای هر باور مشخص کنید: ارزش هایی که به آن ها باور دارید. ارزش هایی که به آنها باور ندارید و ارزش هایی که نسبت به آن ها شک دارید و باید بررسی شوند.
۲- انواع نقش های خود را در خانواده و جامعه مشخص کنید: نقش شما به عنوان همسر، فرزند، خواهر، مادر و… حال زیر هر نقش تعهد و مسئولیت خود را مشخص کنید. ارزش های خود را در هر نقش بنویسید.
۳- دوست دارید دنیایی که در آن زندگی می کنید چگونه باشد؟ بیشترین ارزش شما در این دنیا چیست؟ شما چقدر برای تحقق این ارزش در این دنیا کمک می کنید؟
۴- چند کتاب منبع پیدا کنید که بتوانید سبک زندگی را از آن بیاموزید. جمله های حکیمانه ی آن ها را مطالعه کنید و گزینش کنید. می توانید از بین آن ها در مانیفست خود استفاده کنید. مثلا: تو نیکی می کن و در دجله انداز.
۵- یک کلکسیونی از ایده های جدید که به شما کمک کند چند سطح از خودتان بالاتر باشید تهیه کنید. در زمینه ی سلامت روان، رفاه شخصی، رسیدگی به ظاهر و بدن و …
۶- از میکروفون ۱۵ دقیقه ای استفاده کنید. فکر کنید پانزده دقیقه فرصت دارید تا در مقابل مردم صحبت کنید و از خود بگویید. اینکه شما چه کسی هستید؟ در این ۱۵ دقیقه چقدر می توانید خود را ابراز کنید؟
در نهایت این را در نظر داشته باشید که هر ارزشی را انتخاب کنید، سود و زیان هایی دارد و لازم است برای نگه داشتن آن ارزش، هزینه هایی پرداخت شود.

5 پاسخ

  1. عالی بود، سپاسگزارم. فقط فکر می کنم نوشتنش خیلی طول بکشه و بیشتر از یک صفحه بشه 😅 احتمالا دچار کمال‌گرایی شدم.

  2. این مطلبی خوندم و فهمی که راجع به مانیفست پیدا کردم ، برای من بسیار ارزشمن بود…
    سپاس از نویسندهٔ گرامی ، که با توضیحات روان باعث فهم بهتر این مطلب شدند…. 🙏👍🙏

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مقالات

مقالات مرتبط

با افسردگی بعد از مهاجرت چه کنیم؟
ما در طول زندگی با اتفاقات ناگواری مثل از دست دادن عزیزان، از دست دادن شغل ، جدایی از همسر(به واسطه مرگ یا طلاق)،مهاجرت و... معمولا روبرو هستیم. در بین این اتفاقات مهاجرت یکی از...
چطور با تنهایی بعد از مهاجرت کنار بیایم؟
زمانی که شما در وطن خود هستید در زمان روبرو شدن با مشکلات می توانید از دیگران کمک بگیرید اما زمانی که مهاجرت می‌کنید به آسانی قبل، دسترسی به دوستان و نزدیکان ندارید. درسته که...
چطور سوگواری کنیم؟
تجربه از دست دادن عزیزان یکی از سخت ترین تجربه های زندگی می‌تواند باشد. گاهی اوقات طوری سخت می‌شود که به نظر غیر قابل تحمل می‌آید. در این دوران بهتر است به جای سرزنش کردن...
وسواس چیست وچگونه آن را متوقف کنیم؟
  اجمالی بر مفموم  وسواس  برخی از افراد عبارت وسواس را به عنوان یکی از احساسات تعبیر می‌کنند، در حالی که جنبه‌های متعدد دارد.   معمولاً افراد از وسواس تصاویری یک بعدی از شخصی را در...
چطور نه بگوییم؟
آیا تا به حال احساس کرده‌اید که زندگی‌تان درگیر تعداد زیادی از درخواست‌ها و تقاضاها شده و شما نمی‌توانستید به آنها نه بگویید؟ آیا احساس کرده‌اید که همیشه در تلاش برای رضایت دیگران بوده‌اید و...